Nincs személyes megvilágosodás

Mi a személyes én legnagyobb félreértése?

A szellemi kereső úgy gondolja, hogy valaha majd ki fog teljesedni, meg fog szabadulni. Azért tesz meg mindent, hogy ez a kiteljesedés megtörténjen. Különböző elképzelései vannak ennek az eléréséről. Valaki világi, valaki pedig szellemi módon, belső utakon próbálja ezt a tökéletesedést elérni, de mindenféleképpen személyes szinten.

Ez a fajta személyes kiteljesedés lehetősége nem megvalósítható, vagy csak rövid időre. Mivel időben és térben jelenik meg a kiteljesedés – maga is egy mulandó, bár csodaszép történés –, egyszer el fog múlni.

Ha ezt megérted és elfogadod, akkor felragyoghat a valódi vágyad: „Fel akarok ébredni az egészből!” A valódi szó vagy kifejezés alatt még pontosan nem tudod, mit értesz, de érzed a belső hívást hazafelé. Amíg nincs erről egy élő tapasztalat, egy élő belátás, egy dolgot tudsz elhatározni, hogy valódi értelemben akarsz felébredni, bármi is legyen az. Nem tudod, mi valójában a felébredés, de elindul a kutatásod. Belátod azt is, hogy a valódi felébredéshez nagyon sok koncepciótól, azonosulástól, megszokástól, sémától kell megválnod. A személyes én alapvető tudatlanságát és arroganciáját szükséges elengedned.

A szabadság itt és most felismerhető, de senkinek sem lehetséges a személyes megszabadulás. Csak megvilágosodás van, nem is volt soha semmi más.
Hírdetés
%d blogger ezt szereti: